5 septembrie 2013

ALERTA! UN NOU VIRUS FACE RAVAGII PE FACEBOOK

Un nou virus se raspandeste cu rapiditate printre utilizatorii Facebook. Amenintarea cibernetica ataca contul de Facebook al victimei si browserul web.
Specialistii care au descoperit amenintarea sustin ca virusul se raspandeste foarte rapid, cu o rata de 40.000 de atacuri pe ora, si ca a afectat pana acum peste 800.000 de utilizatori ai browserului Google Chrome.

Virusul este contactat printr-un link primit pe Facebook sau pe email, prin care utilizatorul este anuntat ca a fost mentionat („tagged”) de catre cineva intr-o postare pe reteaua de socializare. Link-ului conduce catre un alt site care invita la descarcarea unei extensii (plug in) pentru browser pentru a putea accesa materialul video.

Dupa instalarea extensiei, virusul are acces la toate datele de navigare stocate de catre browser, inclusiv conturile si parolele salvate, informeaza New York Times. 

Un purtator de cuvant al companiei Google a declarat ca extensiile care permiteau virusului sa actioneze au fost dezactivate. De asemenea, Facebook a detectat virusul si a inceput sa stearga link-urile capcana.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu