7 septembrie 2013

Eutanasierea Maidanezilor

Despre

eutanasierea maidanezilor ce parere aveti? Ar trebui sa fie omorati sau lasati in pace?


  • Un copil de trei ani din judeţul Dâmboviţa a fost atacat de un câine maidanez.

Eduard Ţelea, purtător de cuvânt al ISU Dâmboviţa, a declarat la Digi24 că incidentul a avut loc în timp ce copilul se juca în faţa casei, alături de sora lui, de cinci ani.
Câinele l-a muşcat pe băiat de cap şi de faţă, dar rănile sunt superficiale.
Elena Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Târgovişte, a spus că micuţului i s-a administrat ser antirabic. Copilul nu a necesitat internare.
  • Cazul copilului de 4 ani ucis de maidanezi.


Despre

eutanasierea maidanezilor ce parere aveti? Ar trebui sa fie omorati sau lasati in pace?


Un copil de trei ani din judeţul Dâmboviţa a fost atacat de un câine maidanez.

Eduard Ţelea, purtător de cuvânt al ISU Dâmboviţa, a declarat la Digi24 că incidentul a avut loc în timp ce copilul se juca în faţa casei, alături de sora lui, de cinci ani.
Câinele l-a muşcat pe băiat de cap şi de faţă, dar rănile sunt superficiale.
Elena Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Târgovişte, a spus că micuţului i s-a administrat ser antirabic. Copilul nu a necesitat internare.
Cazul copilului de 4 ani ucis de maidanezi.


UPDATE: Dosarul privind uciderea de către câini maidanezi a lui Ionuţ Anghel este în faza actelor premergătoare, vineri fiind audiate două persoane de la organizaţia Caleidoscop, informează Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).
"În continuarea cercetărilor în cauza având ca obiect uciderea de către maidanezi a minorului A.I.C., procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au audiat astăzi, 06.09.2013, două persoane de la organizaţia nonguvernamentală Caleidoscop, cauza fiind în faza actelor premergătoare", se arată într-un comunicat de presă al PICCJ.
Parchetul instanţei supreme a precizat că audierile în acest dosar vor continua luni.
Ce spune avocata lui Carmen Secăreanu
Avocata preşedintelui Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a declarat vineri, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că aceasta este incriminată în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, dar nu a fost pusă încă sub acuzare.
Potrivit avocatei, Carmen Secăreanu a aflat joi seară că este parte incriminată în acest dosar, iar vineri s-a prezentat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a lua la cunoştinţă conţinutul dosarului.
Avocata a spus că preşedinta Asociaţiei Caleidoscop nu este pusă sub acuzare până la acest moment, precizând că prezenţa ei la Parchet este unul dintre demersurile pregătirii apărării în acest caz.
Avocata a mai spus că acest dosar este în faza actelor premergătoare, arătând că pe măsură ce vor apărea detalii sau informaţii noi referitoare la clienta sa, le va face publice.
Carmen Secăreanu nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor nici la intrare şi nici la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme.
Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a fost, vineri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiată în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, unul dintre câinii care l-au muşcat fiind adoptat în 2008 de ONG-ul condus de aceasta.
La Parchetul instanţei supreme a venit, cu aproximativ zece minute înaintea lui Carmen Secăreanu, şi Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel.
Avocatul cu care Lavinia Mirela Nica a venit la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declarat că aceasta are calitate de martor în dosar şi a venit să răspundă înterbărilor anchetatorilor.
Acesta a precizat că este prematur să se vorbească de acuzaţii, arătând că Lavinia Mirela Nica nu mai este membru al Asociaţiei Caleidoscop.
Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.
Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, acesta fiind găsit cu sute de muşcături de câini, pe un teren privat, aparţinând unei firme, din apropierea Parcului Tei, în Sectorul 2 al Capitalei.
Anchetatorii vor verifica şi dacă au fost respectate dispoziţiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.
În acest dosar a fost audiat, miercuri, la Parchetul instanţei supreme, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).
Unul dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Asociaţia Caleidoscop pe 24 decembrie 2008.
Răzvan Băncescu a declarat, la ieşirea de la Parchetul instnaţei supreme, că nu se simte în niciun fel răspunzător pentru incidentul în urma căruia copilul de patru ani a murit sfâşiat de câini.
Băncescu a precizat că a fost chemat de anchetatori pentru a da declaraţii în calitate de martor şi a adus mai multe documente, întrucât unul dintre câinii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind ulterior adoptat de Asociaţia Caleidoscop. Acesta a afirmat că, din informaţiile sale, Asociaţia Caleidoscop a adoptat nouă câini de la ASPA.
El a precizat că, până în prezent, nu s-a reuşit contactarea reprezentanţilor Asociaţiei Caleidoscop şi nici nu se cunoaşte exact care mai este situaţia acestei organizaţii pentru protecţia animalelor.
Răzvan Băncescu a mai spus că ASPA urmează să facă o centralizare a tuturor câinilor care au fost adoptaţi de ONG-uri.
Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.
Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.
Şase câini au fost ridicaţi în 2 septembrue de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei. Unul dintre aceştia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Fundaţia Caleidoscop în 2008, declara Răzvan Băncescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu